Η “21η Ιουνίου 2016” πλησιάζει!

europeanmusidayΠέρασε κιόλας ένας χρόνος και εν όψει του Ιουνίου ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση.

Όχι δεν μιλάμε για τις διεθνείς δόσεις που πρέπει να κάνουμε προς δανειστές, τα νέα μέτρα ή capital controls.

Μιλάμε για την αφορμή που ενώνει εδώ και 17 χρόνια χιλιάδες πολίτες, καλλιτέχνες, ιδιωτικούς και κρατικούς φορείς: η αδιαπραγμάτευτη αγάπη τους για την μουσική, την τέχνη και το πολιτισμό.

Η 21η Ιουνίου πλησιάζει, και όπως κάθε χρόνο, από την επόμενη εβδομάδα, θα ξεκινήσουν να λειτουργούν οι τοπικές συντονιστικές ομάδες και θα ανακοινωθούν προτάσεις και καλέσματα για τη φετινή διοργάνωση.

Για 5η συνεχόμενη χρονιά, ο εθνικός συντονισμός της διοργάνωσης και η παραγωγή των εκδηλώσεων θα οργανωθούν κατά κύριο λόγο χάρη σε πρωτοβουλίες πολιτών και συλλογικές δημιουργικές προσπάθειες.

Οι πρώτες ημερομηνίες έχουν αρχίσει να ανακοινώνονται από τοπικές διοργανώσεις διαφόρων πόλεων του εθνικού δικτύου και όπως όλα δείχνουν, οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 18 έως τις 23 Ιουνίου (21 έως 23 στην Αττική).

Όπως και το 2015, ο θεσμός αναμένεται να απλωθεί σε σχεδόν κάθε περιφέρεια της χώρας (12 περιφέρειες το 2015), με εκατοντάδες ζωντανές εκδηλώσεις και συναυλίες* σε κάθε πλατεία, πάρκο και πεζόδρομο της χώρας (*συνολικά 559 το 2015), όπως πάντα, με ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση για το κοινό.

www.europeanmusicday.gr